روغن زیتون

انواع روغن زیتون و تفاوت آنها

تمام اطلاعات در مورد انواع روغن زیتون

انواع روغن زیتون تفاوت های زیادی بین هر یک از انواع مختلف دارند، از خواص آنها گرفته تا استفاده های توصیه شده. کیفیت بین همه آنها بسیار متفاوت است و طعم، عطر و رنگ آنها را تعیین می کند.

روغن زیتون اضافی

این روغن بهترین روغن زیتون به حساب می آید، هیچ عیب ارگانولپتیکی ندارد زیرا فقط از زیتون هایی استفاده می شود که در شرایط عالی هستند. این امر کیفیت متفاوت آنها را هم در طعم و هم در عطر تضمین می کند.

برای اینکه یک EVOO باشد باید حداکثر اسیدیته 0.8٪ داشته باشد و باید یک سری الزامات را برآورده کند، از استخراج، تولید و حتی یک مزه برای تضمین کیفیت آن.رشد 30 درصدی تولید روغن زیتون در کشور - تجارت‌نیوز

خواص و فواید روغن زیتون فرابکر چیست؟

این روغن بهترین روغن برای پخت و پز است که حتی توسط معتبرترین سرآشپزها در سرتاسر جهان استفاده می شود و دمای بالای 180 درجه سانتیگراد را تحمل می کند و بنابراین برای سرخ کردن بدون از دست دادن خواص خود مناسب است.

به ویژه، به دلیل طعم بدیع آن، در سالادها یا نان تست های معمولی صبحانه مدیترانه ای از آن به صورت خام استفاده می شود. به دلیل فواید بی شماری که برای سلامتی دارد با خواص ضد باکتریایی که از بیماری ها پیشگیری می کند یا سیستم گوارشی را بهبود می بخشد متمایز است.

همچنین حاوی پلی فنول است که به عنوان آنتی اکسیدان طبیعی برای کاهش درد مفاصل یا بهبود حافظه عمل می کند. با کلسترول بد مبارزه می کند، از دیابت نوع دوم جلوگیری می کند یا پوست و مو را سالم نگه می دارد.

روغن زیتون خام

این یکی از بهترین روغن های زیتون با کیفیت است، درست زیر AOVE، در واقع با همان روش “فرا بکر” به دست می آید. تفاوت اصلی بین آنها درجه اسیدی آنها است که می تواند حداکثر 2٪ باشد که بسیار بیشتر از روغن زیتون فرابکر است.

این ویژگی به این دلیل است که زیتون در مراحل مختلف رسیدن است. بنابراین، اسیدها بالاتر هستند. به دلیل طعم ملایم تر و مقدار کمتر آنتی اکسیدان طبیعی موجود در آن، عمدتاً برای پخت و پز استفاده می شود. طعم و عطر آن لذیذ است و اگرچه مقدار کمتری دارد، اما در هنگام مصرف فواید زیادی دارد.

مصرف روغن زیتون نیازمند فرهنگ سازی - ایرنا

روغن زیتون

این روغن زیتون تا حدودی کیفیت پایین تری دارد که از مخلوط درصد کمی روغن زیتون بکر و روغن تصفیه شده به دست می آید. برای مصرف مناسب است، اما هیچ فوایدی برای سلامتی ندارد و به طور گسترده برای محصولات آرایشی استفاده می شود.

مصرف کنندگان ممکن است با این واقعیت گیج شوند که در این تنوع دو نوع مختلف وجود دارد: روغن با طعم ملایم و روغن شدیدتر با درجه اسیدی بالاتر.

روغن تفاله زیتون

این نوع روغن یکی از بی کیفیت ترین روغن هایی است که پس از تصفیه صنعتی باقیمانده به دست می آید. این بدان معناست که از زیتون هایی تهیه می شود که قبلاً در آسیاب ها پرس و آسیاب شده اند.

در واقع باید مقداری حلال شیمیایی اضافه کرد و خواص طبیعی روغن زیتون را از بین برد. با وجود این، برای مصارف انسانی مناسب است و به دلیل هزینه کم برای کباب پز یا سرخ کن، بیشترین استفاده را در رستوران ها و بارها دارد. مصرف بیش از حد آن خوب نیست زیرا یک چربی فرآوری شده است، به این معنی که کالری بیشتری به وعده های غذایی اضافه می کند.

روغن زیتون بکر Lampante

این روغن از آخرین فصول برداشت یعنی با زیتون های آسیب دیده با کیفیت پایین تری به دست می آید زیرا در حالت تخمیر هستند یا از زمین به دست می آیند.

تجاری سازی این نوع روغن بدون انجام فرآیند تصفیه ممنوع است و در نتیجه روغن زیتون تصفیه شده به دست می آید. اگرچه این نوع روغن به دست می آید اما هنوز بو و طعم آن چندان مطبوع نیست. به همین دلیل، اغلب برای محصولات آرایشی و بهداشتی و درمان های دارویی استفاده می شود.